Termeni și condiții

1. Termeni și condiții de utilizare pentru site-ul www.nutritiondietetics.ro
Site-ul www.nutritiondietetics.ro este proprietatea firmei “MEDHAN” SRL având următoarele date de contact:

  • adresa: Str. Crângului, nr:29, bl:35, sc:C, ap:18, Sfântu Gheorghe, județul: Covasna;
  • codul unic de identificare: 15184599;
  • Reg. Com.: J14/34/04.02.2003;
  • e-mail: info@nutritiondietetics.ro;
  • telefon: 0744300339.

Prin utilizarea site-ului www.nutritiondietetics.ro si/sau al oricărui alt serviciu oferit pe site, se consideră că ați citit, înțeles și acceptat integral termenii și condițiile de utilizare ale site-ului. Administratorul site-ului va depune toate diligențele în vederea menținerii corectitudinii informațiilor expuse pe site. Cu toate acestea, având în vedere posibile erori cu privire la aceste informații, “MEDHAN” SRL precizează că imaginea produselor are caracter informativ; unele caracteristici sau prețul produselor prezentate pe site, pot fi modificate fără preaviz sau pot conține erori de operare. De asemenea, din considerente legate de spașiu si coerența structurii informației, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, însa societatea face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante.

In cuprinsul acestui SITE urmatorii termeni vor insemna:
CUMPĂRĂTOR – persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
VANZĂTOR – “MEDHAN” SRL, Adresa: Str. Crângului, nr:29, bl:35, sc:C, ap:18, Sfântu Gheorghe, județul: Covasna, Reg. Com.: J14/34/04.02.2003, CUI: 15184599, Tel: 0744300339.
PRODUSE ȘI SERVICII – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comanda, care urmeaza a fi furnizate respectiv prestate de catre VANZĂTOR, CUMPĂRĂTORULUI.
COMANDA – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile, Serviciile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și Servicii și să facă plata acestora.
CONTRACT – o comandă valida, confirmata de către Vânzător.
SPECIFICAȚII – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în Comanda.

1.1 Procesul de vânzare
Prin lansarea unei comenzi pe site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, telefon) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile pe site.
Dacă Vânzătorul confirmă explicit o comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când exista o confirmare scrisa (e-mail, SMS) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma.

Comanda se considera validă numai dupa confirmarea de către Vânzător a disponibilității stocului, a prețului precum și a caracteristicilor produselor respectiv a serviciilor solicitate de Cumpărător.
In lipsa unei confirmari exprese din partea Vânzatorului, prezentele termene și condiții generale de vânzare vor sta la baza Contractului încheiat, în completarea acestora fiind documentele fiscale și de însoțire ale mărfii. (Factura de marfă/servicii și Avizul de însoțire al marfii).

1.2 Înregistrarea ca membru:

Prin înregistrarea ca membru veți fi solicitat să vă alegeți un nume de utilizator (adresa de e-mail) și o parolă. Cumpărătorul este responsabil să păstreze în siguranță parola de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfășurată sub numele dvs. de utilizator fiind integral în responsabilitatea dvs.
Cumpărătorul are ogligația să înștiințeze vânzătorul asupra pierderii parolei sau orice alte semne de activitate neautorizată sub numele acestuia de utilizator.

Obiectul Contractului – îl constituie vânzarea PRODUSELOR, respectiv prestarea SERVICIILOR, în conformitate cu disponibilitatea stocului, prețul și caracteristicile menționate în confirmarea transmisa de Vânzător pentru validarea comenzii prin care Cumpărătorul și-a exprimat intenția de achiziție.

Prețul Contractului – îl constituie prețul vânzării Produselor respectiv prestării Serviciilor, cuprins în comanda validată prin confirmarea de către Vânzător. Cu toate acestea, SOCIETATEA atentionează asupra faptului există cazuri când, ca urmare a unor disfuncționalități ale SITE-ului sau erori, prețul afișat pe SITE poate să nu fie cel real. În aceste cazuri, Vânzătorul va informa Cumpărătorul asupra prețului corect, menționându-l în cuprinsul confirmării comenzii. Prețul final plătit de Client este format din prețul produsului + cheltuielile de expediție și/sau încasare aferente. Cheltuielile de expediție și/sau încasare aferente sunt detaliate pe Site inainte de plasarea Comenzii de către Client.

1.3 Modalități de plată
Prețul Contractului poate fi efectuat:

  • în numerar la livrare (plata va fi făcuta în lei conform prețului Contractului și se va face la comisionarul care efectueza livrarea).
  • prin transfer bancar (virament bancar)
  • prin card bancar (MobilPay 3D SECURE)

1.4 Livrarea produselor
Produsele comandate se livrează în toată țara, utilizând servicii de curierat. Costul transportului este de 20 RON.

Termenul estimat de livrare este de 1-3 zile lucratoare de la confirmarea comenzii, dar nu mai mult de 15 zile de la data înregistrării acesteia.

Toate costurile vor apărea separat de costul produselor achiziționate. În cazul în care nu poți fi găsit la data și ora stabilite pentru livrare, vei fi apelat la numărul de telefon declarat, în caz contrar, firma de curierat va păstra bunurile comandate timp de 3 zile lucrătoare, interval în care te vom contacta din nou pentru a definitiva livrarea. În cazul în care nici de această dată nu vei fi găsit, comanda va fi anulată. “MEDHAN” SRL își rezervă dreptul de a nu acepta comenzi și/sau livrări de la anumiți clienți și/sau către anumite adrese.

1.5 Condiții de returnare a produselor
Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract (Comandă finalizată), respectiv să returneze un Bun sau să renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile.

Cheltuielile aferente returnării bunurilor vor fi suportate de către client. De asemenea vă reamintim ca legea prevede ca vânzătorul are dreptul că atunci când consideră că acțiunile cumpărătorului au fost cu rea intenție să solicite dăune de interese către cumpărător.

Produsele returnate trebuie să fie în aceeași condiție ca la primire: fără defecte, împreună cu toate documentele care l-au însoțit (factura, certificat de garanție etc.).

Restituirea valorii produselor returnate va fi efectuata de către “MEDHAN” SRL, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea returului, prin virament în contul bancar al cumparatorului, specificat în formularul de returnare care însoțește în mod obligatoriu produsul/ele returnat/e.

formular de retur

1.6 Drepturi de autor
Clientului/Cumpărătorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut în orice alt context decât cel original intenționat de “MEDHAN” SRL, includerea oricărui Conținut în afara Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al “MEDHAN” SRL asupra Conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea Conținutului, decât cu acordul scris expres al “MEDHAN” SRL. Utilizatorii nu vor modifica nici o parte din acest site în afară de ceea ce este necesar pentru utilizarea corespunzătoare a site-ului cu scopul în care a fost creat. Astfel, în zonele din site care permit adăugarea conținutului de către utilizatori, respectiv zona de comentarii, aceștia vor introduce pe site doar conținut legal și moral.

1.7 Forța majoră
Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forța majoră, în conformitate cu legislația în vigoare.

1.8 Legea aplicabilă – jurisdicția
CONTRACTUL este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Cumpărător se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi soluționate de instantele judecătorești române competente.

2. Condiții de prelucrare a datelor cu caracter personal
Aceste condiții de prelucrare a datelor cu caracter personal (denumite în continuare Condiții) descriu modul în care societatea “MEDHAN” SRL, cu sediul în Str. Crângului, nr:29, bl:35, sc:C, ap:18, Sfântu Gheorghe, județul: Covasna și codul unic de identificare: 15184599 (denumită în continuare Societate sau noi) prelucrează datele dvs. personale în vederea furnizării serviciilor noastre care constau în vânzarea de servicii de nutriție și materiale didactice (denumite în continuare Servicii) pe site-ul www.nutritiondietetics.ro (denumit în continuare Site).

2.1 Care sunt informațiile pe care le colectăm? Și în ce scop?

Colectăm următoarele informații personale (denumite în continuare Date personale) în funcție de modul și măsura în care utilizați Site-ul nostru și/sau Serviciile noastre:
 A. Informații necesare pentru înregistrarea pe Site și accesarea acestuia
Pentru înregistrarea pe Site-ul nostru, autentificarea ulterioară pe Site și accesarea serviciilor noastre personalizate pe Site prelucrăm următoarele date personale: (i) prenumele, (ii) numele și (iii) e-mailul dvs.
Prelucrarea acestor date este obligatorie pentru executarea contractului ale cărui părți contractuale sunteți dvs. și noi. Temeiul juridic pentru prelucrarea acestor informații este articolul 6 alineatul (1) lit. (b) GDPR.
 B. Informații necesare pentru furnizarea serviciilor
În vederea furnizării Serviciilor noastre (și anume [furnizarea bunurilor comandate de dvs. / prestarea serviciului achiziționat de dvs.]) prelucrăm următoarele date cu caracter personal: (i) prenumele, (ii) numele, (iii) adresa, (iv) e-mailul dvs. (v) numărul de telefon.
Prelucrarea acestor date este obligatorie pentru executarea contractului ale cărui părți contractuale sunteți dvs. și noi. Temeiul juridic pentru prelucrarea acestor informații este articolul 6 alineatul (1) lit. (b) GDPR.
 C. Informații colectate la utilizarea Site-ului nostru
Pentru îmbunătățirea constantă a Serviciilor noastre, optimizarea experienței dvs. în timpul utilizării Site-ului nostru prelucrăm informațiile referitoare la: (i) computerul dvs., (ii) vizitarea sau utilizarea Site-ului nostru și/sau a Serviciilor noastre (inclusiv adresa dvs. IP, poziția geografică, tipul și versiunea browser-ului/sistemului de operare pe care îl utilizați, link-uri sursă, durata vizitării site-urilor vizualizate și mișcările pe site-urile noastre sau orice fel de informații detaliate pe care Societatea le poate obține direct sau indirect de la furnizorii terților), (iii) generate la utilizarea Site-ului nostru și/sau a Serviciilor sau care sunt generate în timpul utilizării Serviciilor noastre (inclusiv detaliile temporale, frecvența și modelul de utilizare a Site-ului).
Prelucrăm aceste date pe baza acordului dvs. expres. Temeiul juridic pentru prelucrarea acestor informații este articolul 6 alineatul (1) lit. (a) GDPR.
 D. Informații obținute la introducerea unui comentariu / a unei evaluări
Pentru introducerea unei evaluări sau publicarea unui comentariu pe Site-ul nostru vom prelucra datele dvs. personale pe care le veți introduce împreună cu evaluarea/comentariul: (i) prenumele, (ii) numele, (iii) pseudonimul pe care îl veți alege pentru comentariu/evaluare și (iv) orice alte date pe care le veți specifica în evaluarea/comentariul dvs.
Prelucrăm aceste date pe baza acordului dvs. expres. Temeiul juridic pentru prelucrarea acestor informații este articolul 6 alineatul (1) lit. (a) GDPR
 E. Informațiile colectate în timpul comunicării cu noi
În vederea comunicării cu noi din orice motive (de exemplu, asistență la utilizarea Site-ului/beneficierea de Servicii, reclamații, soluționarea problemelor etc.) vom prelucra următoarele date personale: (i) prenumele, (ii) numele, (iii) adresa, (iv) adresa de e-mail, (v) numărul de telefon, (vi) conținutul comunicării, (vii) metadatele aferente comunicării (viii) ) orice alte date obligatorii pe care le veți specifica în comunicare.
Prelucrarea acestor date este obligatorie pentru executarea contractului ale cărui părți contractuale sunteți dvs. și noi. Temeiul juridic pentru prelucrarea acestor informații este articolul 6 alineatul (1) lit. (b) GDPR.

2.2 În ce alte condiții pot fi prelucrate datele dvs. personale?
Vom prelucra datele dvs. personale în conformitate cu legislația în vigoare și le vom proteja împotriva abuzului și/sau a dezvăluirii neautorizate.

2.3 Cum partajăm datele dvs. personale?
În vederea accesării Site-ului nostru și/sau a Serviciilor (dacă acest fapt este necesar) avem dreptul de a furniza datele dvs. personale (iar dvs. sunteți de acord cu o astfel de furnizare) conform principiului de minimizare numai unui număr limitat de persoane, și anume angajaților noștri, subcontractanților, funcționarilor, consilierilor, reprezentanților comerciali, furnizorilor sau persoanelor afiliate Societății și Furnizorilor de Servicii în măsura în care acest fapt este adecvat și obligatoriu în vederea atingerii scopului precizat în aceste Condiții, în special următoarelor persoane: (i) MobilPay, (ii) FanCurier.
Datele dvs. personale pot fi furnizate de asemenea: (i) în măsura cerută de dispozițiile de reglementare aplicabile în vigoare, (ii) în legătură cu orice procedură judiciară în curs de desfășurare sau viitoare sau (iii) în vederea demonstrării, aplicării sau apărării drepturilor noastre legitime (inclusiv furnizarea datelor dvs. personale terților în vederea prevenirii fraudelor și a minimizării riscurilor aferente plății).

2.4 Transmitem datele dvs. personale în țări terțe?
Datele cu caracter personal pe care le colectăm pot fi stocate sau prelucrate în vreun alt mod și transmise în cadrul țărilor în care ne desfășurăm activitățile noastre de afaceri în vederea atingerii scopului de prelucrare reglementat în aceste Condiții. În același scop, pot fi transmise datele dvs. personale între statele membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European și țările care conform Comisiei Europene garantează nivelul de protecție a datelor cu caracter personal, după cum sunt publicate în GDPR.

2.5 Pe ce perioadă vom prelucra datele dvs. cu caracter personal?
Dacă legislația în vigoare nu prevede altfel, avem dreptul de a prelucra Datele dvs. cu caracter personal în forma care permite identificarea dvs. pe perioada necesară pentru atingerea scopului pentru care au fost furnizate Datele personale (aceasta poate include perioada în care vizitați Site-ul nostru sau beneficiați de Serviciile noastre și/sau pe întreaga durată a procesului de prelucrare a Datelor cu caracter personal), dacă nu se prevede altfel, pe următoarea perioadă:
 A. Informații necesare pentru înregistrarea și accesarea Site-ului
Datele necesare pentru înregistrarea și accesarea Site-ului vor fi prelucrate din data înregistrării dvs. pe Site în termen de 30 de zile de la data anulării înregistrării. În această perioadă (30 de zile de la anularea înregistrării) vom prelucra datele în vederea încetării raportului contractual între dvs. și noi, care a fost creat prin înregistrarea dvs. pe Site, în vederea soluționării eventualelor sporuri care apar în acest context și în vederea protejării intereselor noastre legitime.
 B. Informații necesare pentru furnizarea serviciilor
Datele necesare furnizării Serviciilor vor fi prelucrate din data în care ați comandat Serviciul până la furnizarea demonstrabilă a acestuia (până la data în care vă vor fi livrate bunurile și va fi achitat prețul acestora).
 C. Informații colectate pe parcursul comunicării cu noi
Datele obținute în timpul comunicării cu noi vor fi prelucrate din data obținerii acestora până la data soluționării solicitării dvs. rezultate din comunicarea prin e-mail.
Avem dreptul de a procesa datele dvs. personale și pe o perioadă mai lungă, în cazul în care acest fapt este necesar (i) în scopul îndeplinirii obligațiilor noastre legale, (ii) în scopul demonstrării, aplicării sau apărării drepturilor noastre legitime (inclusiv furnizarea informațiilor către terți pentru a preveni frauda și a minimiza riscurile aferente plății).

2.6 Cum vă puteți retrage acordul?
Acest Acord poate fi retras oricând pe baza deciziei proprii prin e-mail sau prin telefon, date pe care le găsiți aici: info@nutritiondietetics.ro, tel. 0744300339.

2.7 Care sunt drepturile și obligațiile dvs.?
Aveți dreptul la:
Accesarea Datele dvs. personale.
În special, de a solicita informații despre: (i) scopul prelucrării Datelor personale, (ii) categoriile de prelucrare a Datelor personale, (iii) beneficiarii cărora le sunt furnizate Datele personale și (iv) stocarea Datelor dvs. personale.

2.8 Rectificarea Datelor dvs. personale
În cazul în care veți observa că prelucrăm Date personale care nu sunt corecte, vă rugăm să ne informați cu privire la acest fapt, iar noi vom rectifica aceste Date.

2.9 Ștergerea Datelor personale (Dreptul de a fi uitat)
Vom șterge Datele dvs. personale în cazul în care: (i) Datele personale nu mai sunt necesare în scopul în care au fost colectate, (ii) vă retrageți Acordul cu prelucrarea Datelor personale în condițiile specificate în aceste Condiții, (iii) veți contesta prelucrarea Datelor personale, (iv) am obținut Datele dvs. personale în mod ilegal, (v) avem obligația legală de a șterge Datele dvs. personale sau (vi) Datele personale au fost obținute în legătură cu oferta de servicii a societății informatice.

2.10 Restricționarea prelucrării Datelor personale
Aveți dreptul la restricționarea prelucrării Datelor dvs. personale în cazul în care: (i) contestați exactitatea Datelor personale în perioada de verificare a exactității acestora, (ii) prelucrarea Datelor dvs. personale este ilegală și solicitați ștergerea acestora în loc de a solicita restricționarea utilizării acestora, (iii) nu mai avem nevoie de Datele dvs. personale în scopul prelucrării acestora, dar dvs. aveți nevoie de ele în vederea revendicării dreptului legal sau (iv) contestați prelucrarea Datelor personale până la verificare, sau în cazul în care motivele noastre legitime prevalează asupra intereselor dvs. legitime.

2.11 Transferabilitatea Datelor dvs. personale
Aveți dreptul de a obține de la noi Datele personale prelucrate în format structurat utilizat în mod obișnuit și lizibil (electronic) în vederea transferării acestor Date personale către un alt operator.

2.12 Contestarea prelucrării Datelor personale
Aveți dreptul de a contesta prelucrarea Datelor personale în temeiul interesului legitim, al marketingului și al profilării asociate cu marketingul direct.

2.13 Sesizarea autorității de supraveghere
Dacă suspectați că drepturile aferente protejării Datelor dvs. personale au fost încălcate, aveți dreptul de a sesiza autoritatea de supraveghere.

2.14 Prelucrăm datele personale ale copiilor?
Considerăm că protecția vieții private a copiilor dvs. este foarte importantă. În acest scop nu colectăm cu bună știință datele personale ale persoanelor cu vârsta mai mică de 16 ani. Dacă aveți mai puțin de 16 ani, vă rugăm să nu ne trimiteți date personale, inclusiv numele dvs., adresa de domiciliu, nr. de telefon sau adresa de email. Persoanele sub vârsta de 16 ani nu au dreptul de a introduce pe Site Datele personale. Dacă constatăm că orice Dată personală pe care o prelucrăm face referire la o persoană cu vârsta sub 16 ani, fără să ne fi fost comunicat acordul reprezentantului legal al acestei persoane, o astfel de Dată personală va fi ștearsă fără întârziere. Dacă suspectați că prelucrăm informații de la sau despre persoane cu vârsta sub 16 ani, contactați-ne la nr. de telefon 0744300339.

2.15 Cum procesăm operațiunile financiare?
Toate operațiunile financiare și tranzacțiile electronice efectuate pe Site-ul nostru sau în legătură cu Serviciile noastre, vor fi procesate prin intermediul furnizorului de servicii de plată online MobilPay. Condițiile prelucrării Datelor personale de către acești furnizori pot fi găsite aici: https://www.mobilpay.ro/public/termeni-si-conditii/. Vom furniza Datele dvs. personale furnizorilor de servicii de plată online numai în măsura necesară prelucrării plăților efectuate prin intermediul Site-ului nostru, returnării unor astfel de plăți și soluționării reclamațiilor și întrebărilor referitoare la astfel de plăți și returnări.

2.16 Aveți alte întrebări?
Dacă doriți să ne contactați în legătură cu prelucrarea Datelor personale sau cu aplicarea drepturilor prevăzute în aceste Condiții, vă rugăm să ne contactați prin e-mail pe: info@nutritiondietetics.ro sau telefonic la nr. de telefon 0744300339.

2.17 Cum actualizăm condițiile noastre de prelucrare a datelor personale?
Ne rezervăm dreptul de a modifica aceste Condiții. În cazul în care vom modifica Condițiile sau procesele, vom publica pe Site aceste modificări pentru a fi informați cu privire la datele pe care le colectăm, la modul de utilizare a acestora și la condițiile în care le furnizăm terților. Este important să revizuiți în mod regulat aceste Condiții pentru a vă asigura că sunteți informați cu privire la orice modificări.

3. Despre cookies
Fișierul Cookie este un fișier ce conține un identificator (un șir de litere și cifre), care este transmis serverelor într-un anumit browser, fiind salvat de browser-ul de pe dispozitivul mobil sau computer în vederea identificării dvs. (de obicei pe baza identificatorilor anonimi). Identificatorul este transmis ulterior înapoi la server întotdeauna când browser-ul solicită de la server afișarea site-ului în vederea identificării vizitei dvs. pe un anumit site, numărul de reclame la care ați reacționat, tipul de browser pe care-l utilizați și, de asemenea, cu scopul de a reține datele pe care le-ați introdus pe Site-ul nostru.

Utilizăm cookie-uri “permanente” și “temporare”: cookie-urile permanente sunt stocate în browser-ul dvs. până la data expirării acestora, dacă nu le eliminați înainte de această dată; pe de altă parte, cookie-urile temporare expiră în momentul în care închideți browser-ul.

3.1 Cookie-uri tehnice

Le utilizăm pentru ca magazinul nostru online să funcționeze corect (de exemplu, pentru a vă crea un profil de utilizator, pentru autentificare și pentru a putea achiziționa bunuri și servicii). Fără acestea, magazinul nostru online nu ar putea funcționa.

3.2 Cookie-uri funcționale

Sunt necesare pentru a nu fi nevoiți să vă autentificați în mod repetat și să vă setați preferințele (de exemplu, setarea limbii în care se va afișa magazinul online). În acest caz parola dvs. este întotdeauna criptată. Utilizarea acestor cookies nu este obligatorie, dar va facilita vizitarea magazinului nostru online.

Vă rugăm să luați act de faptul că blocarea și/sau eliminarea cookie-urilor are un efect negativ asupra capacității dvs. de utilizare a Site-ului și/sau a Serviciilor.

Ultima actualizare: 15.06.2020